قطعات بتنی پیش ساخته
قطعات بتنی پیش ساخته_ بتن یکی از مهم ترین دستاورد های بشر است که تاکنون رونق خود را حفظ کرده و همچنان به عنوان پرچم دار مصالح ساختمانی، کاربرد های گوناگونی دارد. این ماده در صنایع مختلف و به صورت های متفاوتی مصرف می شود. یکی از انواع فراورده های بتنی که با توجه به خواص و ویژگی های خود، کاربردهای فراوانی دارد.
به طور کلی بتن در ساخت سازه های متفاوتی کاربرد دارد که عبارتند از:
- بناهای مسکونی، تجاری و اداری
- ساخت سدها
- پل ها
- فرودگاه ها
- سپرهای محافظتی برای کنترل تابش های مخرب و غیره.
اما مزیت ویژه قطعات بتنی پیش ساخته، دارا بودن خواص و ویژگی های مطلوب است که سرعت ساخت و ساز را تا قدری افزایش داده است. اما خواص اصلی این قطعات چیست؟
بتن پیش ساخته
بتن یکی از مصالح پرکاربرد در صنایع مختلف است. و برای اولین بار در سال های دهه 50 و 60 میلادی مورد استفاده قرار گرفت، اما پیشرفت و رونق این قطعات را بدون شک، مدیون دستاورد های مهم قرن 21 هستیم. این ماده به طور عمده به دو صورت مورد استفاده قرار می گیرد.
بتن آماده
بتن آماده که از قدیمی ترین روش های مصرفی بتن می باشد، با توجه به حجم پروژه و نوع بتون مورد نیاز، در محل کارگاه آماده و اختلاط می شود و یا در کارگاه های اختلاط بتن و بچینگ پلانت ها اختلاط شده و با ماشین های حمل بتن، تراک میکسر ها به محل پروژه منتقل می شود.
قطعات پیش ساخته بتنی_ که یکی از اختراعات مهم بشری در صنایع ساخت و ساز می باشد، برای مصارف مختلفی، در ابعاد و اندازه های مختلف، در کارخانه های مربوطه تولید می شود. این قطعات بتونی قبلا در قالب های مخصوص ریخته شده و تنها نیاز به نصب در محل پروژه دارند.
قطعات بتنی پیش ساخته
قطعات بتنی پیش ساخته در واقع عناصر ساخته شده از بتن هستند، این قطعات که معمولاً از بتن مسلح با استیل هستند در کارگاه ها، کارخانه ها و یا در محل ساختمان تولید می شوند. با توجه به این که قطعات پیش ساخته، سرعت ساخت پروژه را افزایش می دهند، در نتیجه کاهش هزینه ی چشم گیری نیز به دنبال خواهند داشت.
باید خاطر نشان کرد که اگر قطعات پیش ساخته بتونی، در کارخانه های معتبر، با توجه به الزامات استاندارد های مربوطه و با استفاده از مصالح مرغوب ساخته و تولید شوند، از کیفیت، دوام و مقاومت بالایی برخوردار خواهند بود.
از مزیت و خواص فوق العاده قطعات علاوه بر کاهش هزینه، باید به این موضوع اشاره کرد که این قطعات در فصول سرد و در شرایطی که امکان بتن ریزی در کارگاه وجود نداشته باشد، به سهولت انجام کار، کمک شایانی می کند.
نکته
نکته بعدی این است که این قطعات در ابعاد و اندازه های مختلفی تولید می شوند. بنابراین استفاده از آن ها می توان به صورت های زیر در ساختمان های مختلف باشد:
- ساختمان هایی که تمام قطعات آن پیش ساخته بوده و در کارگاه تولید شده اند.
- ساختمان هایی که تنها قسمتی از آن ها مانند تیر، ستون یا سقف، پیش ساخته می باشد.
به طور کلی قطعات بتنی پیش ساخته در کارخانه و در تعداد بالا، با شرایط مشابه تولید می شوند، در نتیجه از یک پارچگی بالایی برخوردارند. بنابراین ظاهر نهایی پروژه های مختلف نیز از نمایی یک پارچه برخوردار خواهد بود.
مزایای قطعات بتنی
- امکان ساخت و تولید در ابعاد و اندازه های مختلف برای مصارف خاص
- قالب ریزی در ابعاد متفاوت
- قیمت و هزینه های به نسبت اقتصادی تر
- نیاز کمتر به نیروی انسانی در پروژه
- کاهش آلودگی صوتی در محل
- کاهش وزن و حجم ساختمان
- افزایش سرعت اجرای پروژه
- اطمینان از انطباق با استاندارد
- عمل آوری مناسب
- سهولت نصب و اجرا
- کیفیت و یکپارچگی بالا
- دوام و طول عمر بالا.
انواع قطعات بتونی پیش ساخته
بطور عمومی برای مصارف ساختمانی و سازه ای مختلفی استفاده می شوند و به طور کلی عبارتند از:
- دیوار
- سقف
- ستون
- تیر
- اتاقک بتنی
- دیوار های پیرامونی
- باکس و کالورت بتنی
- دال بتنی
- کانیو بتنی
- آبرو بتنی
- مارکر بتنی
- نیوجرس بتنی
- بتون اکسپوز
- لوله بتن مسلح
- سگمنت بتنی
- کفپوش بتنی
- جدول بتنی
- بلوک سقفی
- بلوک دیواری
- کول چاه
- قطعات دکوراتیو بتنی
- پنل های جی اف ار سی
- مبلمان بتنی
- تراورس بتنی
- فلور باکس بتنی
- انواع موزاییک
در ادامه با مشخصات و ویژگی انواع قطعات بتنی پیش ساخته، بیشتر آشنا شوید.
دیوار بتنی
دیوارهای بتنی پیش ساخته یکی از قطعات بتنی است که در کارخانه و با اختلاط آب، سیمان، سنگدانه و مواد افزودنی تولید شده و برای تقویت خواص کششی، مقاومت در برابر طوفان و زلزله، آن را با میلگرد های فلزی مسلح کرده اند. دیوار های بتنی پیش ساخته برای مصارف مختلفی، در ابعاد و اندازه های متفاوتی تولید می شوند و برای دیوار کشی ساختمان ها و یا محوطه سازی کاربرد دارند. اما به طور کلی مصارف عمده دیوار بتنی پیش ساخته برای موارد زیر می باشد:
- خانه ها و بلوک های آپارتمانی
- ساختمان های اداری
- فروشگاه ها
- ساخت مدارس
- بیمارستان ها
- مجموعه های ورزشی و استخر
- مراکز هنری
- سیلو ها
- دیوارهای نگه دارنده
- سازه های ضد آب و غیره.
مزیت و خواص ویژه دیوار های بتنی پیش ساخته
- مقاومت خمشی بالا
- کششی بالا
- فشاری بالا
- عدم جمع شدگی
- جذب آب کم
- کاهش ضخامت دیوار
- عدم نیاز به نماسازی و غیره.
سقف بتنی
سقف های بتنی پیش ساخته به عنوان یکی از اجزای اصلی ساختمان می باشد که در انواع متفاوتی بر اساس نوع کاربرد تولید می شوند که عبارتند از:
1. سقف بتنی پیش ساخته دابل تی (Double Tee)
2. سقف بتنی پیش ساخته هالوکور (Hollow Core).
a – سقف بتنی دابل تی از یک جفت تیر T شکل تشکیل شده و در کارخانه تولید شده و برای مصارف مختلفی کاربرد دارد.
b – سقف های هالوکور که از شاخص ترین انواع سقف های پیش ساخته در جهان می باشد، به دو صورت بتن مسلح معمولی و بتن مسلح پیش تنیده تولید می شوند. این سقف ها به طور کلی برای ساختمان هایی که اسکلت فلزی دارند، استفاده می شوند.
از مزایای عمده سقف های بتنی پیش ساخته، کاهش هزینه ساخت، مقاومت بسیار بالا، قابلیت پوشش دهانه های بزرگ، کاهش ضخامت، کاهش ارتفاع ساختمان، عایق صوتی و حرارتی، سهولت نصب، ایمنی بالا و غیره می باشد.
دیوار پیرامونی
دیوار های پیرامونی بتنی یا دیوارهای محوطه از انواع دیوار های پیش ساخته بتنی هستند که در ابعاد و اندازه های مختلفی تولید شده و برای مصارف مختلفی کاربرد دارند. از ویژگی ها و خواص دیوار های پیش ساخته پیرامونی می توان به مقاومت بالا در برابر رطوبت، مقاومت بالا در برابر خوردگی، عایق در برابر صوت، برودت، حرارت و غیره اشاره کرد.
به طور کلی از این قطعات برای مصارف مختلفی استفاده می شوند که عبارتند از:
- تفکیک و جدا سازی محوطه باغ ها
- تفکیک محوطه ویلا ها و زمین ها
- استفاده به عنوان دیوار های پیرامونی در سازه های متفاوت.
باکس و کالورت بتنی
باکس های بتنی پیش ساخته یا کالورت بتنی که به آن ها کانال های آب رو هم گفته می شود، از قطعات پیش ساخته در کارخانه ها هستند که برای انتقال آب و فاضلاب مورد استفاده قرار می گیرند.
تفاوت عمده ی باکس بتونی و کالورت بتنی در این است که کالورت ها در زیر زمین برای انتقال فاضلاب و باکس های بتنی در روی زمین و برای انتقال آب مورد استفاده قرار می گیرند. البته استفاده از باکس بتنی محدود به انتقال آب نبوده و از آن برای مصارف مختلفی استفاده می شود که عبارتند از:
- استفاده از باکس های بتونی در دهانه ی پل ها
- ساخت تونل ها
- ساخت زیرگذر و رو گذر ها
- استفاده برای مخازن آب باران
- برای انتقال مواد متفاوت
- استفاده به عنوان راه ارتباطی و غیره.
اتاقک بتنی
اتاق های بتنی پیش ساخته از مقاومت بسیار بالایی برخوردارند و برای مواردی که نیاز به سکونت موقت در محل وجود دارد، استفاده می شوند. اتاقک های بتنی پیش ساخته در ابعاد، اندازه های مختلف و با ویژگی های متفاوتی تولید می شوند و قابلیت حمل و نقل دارند. استفاده عمده از اتاقک های پیش ساخته برای موارد زیر می باشد:
• استفاده به عنوان کانکس نگهبانی، کارگاهی، فروشگاهی، مطبوعاتی و دکه خدمات شهری و غیره.
همچنین اتاق های پیش ساخته بتنی امکانات متنوعی نیز دارند که می توان به موارد زیر اشاره کرد:
.قابلیت نصب درب و پنجره
.نصب سیستم های گرمایشی و سرمایشی
.اجرای نماهای متفاوت
.قابلیت نصب دیوار پوش و کاغذ دیواری
.انتخاب رنگ داخلی و خارجی
.نصب کلیه تجهیزات مورد نیاز.
فونداسیون بتونی
همانطور که می دانید فونداسیون یکی از اجزای مهم سازه است که وظیفه انتقال بار بین سازه و زمین را به دوش دارد. فونداسیون بتنی پیش ساخته که در کارخانه ها تولید و قالب ریزی می شود، از دوام و استحکام بسیار بالایی برخوردار است. مزیت فونداسیون پیش ساخته نسبت به بتن ریز درجا، سرعت اجرای کار، هزینه ی پایین تر، افزایش کیفیت و مقاوم تر می باشد از فونداسیون پیش ساخته بیشتر در پروژه های کوچک و به خصوص در مناطق زلزله خیز استفاده می شود.
از موارد مختلف استفاده فونداسیون بتونی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
.فونداسیون ساختمان
.پایه و فونداسیون دکل مخابراتی
.پایه دوربین
.چراغ راهنمایی و رانندگی
.پایه چراغ روشنایی و غیره.
دال بتنی
دال بتنی یکی از انواع قطعات پیش ساخته بتنی می باشد. این قطعه از نوع بتن مسلح است و در آن از میلگرد برای افزایش مقاومت استفاده شده است. دال بتنی در واقع یک نوع سقف است که با ضخامت ۱۰ الی ۵۰ سانتی متر، در موارد مختلفی کاربرد دارد. اگرچه این قطعه بیشتر برای سقف طبقات کاربرد دارد اما از انواع کم ضخامت برای کفسازی نیز استفاده می شود. دال بتنی به طور کلی در سه نوع موجود است که عباراند از:
1. دال بتنی یک طرفه برای مواردی کاربرد دارد که نسبت دهانه بزرگ تر به دهانه کوچک تر، بیش از 2 متر باشد. در این صورت دال بر روی دو لبه مقابل قرار می گیرد. در این نوع دال، انتقال بارهای وارده، در جهت طولی می باشد.
2. دال بتنی دو طرفه برعکس دال های یک طرفه برای مواردی کاربرد دارد که نسبت دهانه بزرگتر به دهانه کوچک کمتر از 2 متر باشد. در این صورت دال، از 4 طرف بر روی تیر ها تکیه دارد.
3. دال بتنی تخت معمولا برای دهانه های کوچک کاربرد دارد و مستقیما بر روی ستون ها قرار می گیرد.
از دال های بتنی پیش ساخته به طور کلی برای موارد زیر استفاده میشود:
.پوشاندن کانال های آب و برق حفره ها، پلها و تونلها، پوشش دهی نهر ها و جوی ها و برای جلوگیری از نفوذ آلودگی استفاده و برای افزایش عرض معابر عمومی و غیره.
کانیو بتنی
کانیو یکی از قطعات بتونی پیش ساخته می باشد که در کارخانه ها و در ابعاد و اندازه های مختلفی و بدون آرماتور تولید می شود. عمده کاربرد این قطعات در طراحی فضاهای شهری به منظور هدایت و یا انتقال آب های سطحی در معابر کوچک مقیاس می باشد.
کانیو
آبرو بتنی
آبرو بتنی پیش ساخته یکی از قطعات پیش تولید در کارخانه های ساخت قطعات بتونی است که به منظور هدایت و کنترل آب های سطحی (آب جاری شده ناشی از باران) در معابر شهری و انتقال آن ها به کانال های دفع آب های سطحی و کانال های فاضلابی می باشد از آنجایی که این قطعات با ارتفاع کم تولید شده و در مقیاس های کوچک شهری استفاده می شوند، بدون آرماتور می باشند.
جدول بتنی
جداول بتنی پیش ساخته نیز از قطعاتی هستند که به منظور کنترل و هدایت آب های سطحی در خیابان ها و معابر شهری مورد استفاده قرار می گیرند. اما نکته مهم در خصوص این قطعات توجه به الزامات نظام فنی و اجرایی شهرداری ها، توجه به عرض خیابان و پیاده رو ها، قبل از نصب و اجرا می باشد.
مارکر بتنی
بلوک های نشانگر بتونی یا مارکر بتنی پیش ساخته، در درجه اول برای کمک به شناسایی مکان کابل های برقی و سایر خدمات کاربردی زیرزمینی، مورد استفاده قرار می گیرد و کلیه مشخصات مورد نیاز روی آن درج می شود مارکر بتنی پیش ساخته به صورت کاملا یک دست و یکپارچه در کارخانه ها، قالب ریزی و تولید می شوند. همچنین این قطعات با نام تیرک شناسایی نیز شناخته می شوند. مارکر های بتنی همچنین برای موارد دیگری کاربرد دارند که عبارتند از:
.مشخص نمودن خطوط لوله نفت و گاز
.مشخص نمودن مسیر فیبر های نوری
.هشدار و دسترسی به کابل ها و لوله ها
.دسترسی سریع به محل و جبران خرابی های احتمالی
.اطلاع از اطلاعات اولیه خطوط انتقال شامل متراژ و غیره.
نیوجرسی بتنی
جدا کننده، دیوار یا بلوک نیوجرسی برای اولین بار در سال ۱۹۵۰ در موسسه فناوری استیونز در ایالت نیوجرسی آمریکا تولید شد. به همین خاطر این بلوک های پیش ساخته، به بلوک نیوجرسی معروف هستند نیوجرسی بتنی که یکی از انواع قطعات پیش ساخته بتنی می باشد، از مقاومت و دوام بالایی برخوردار می باشد و دلیل آن استفاده از میلگردهای فلزی است که موجب مسلح شدن بتن می شود.
هدف از ساخت و تولید این قطعات، پیشگیری از تصادفات در بزرگراه ها و کاهش هزینه های ناشی از تصادفات بود. همچنین از این قطعات به منظور جدا سازی و تفکیک لاین های ترافیک جاده ها، بزرگراه ها، مسدود کردن مسیر و جلوگیری از انحراف رانندگان از مسیر اصلی کاربرد دارند. مصالح عمده مورد استفاده در بلوک های نیوجرسی عبارتند از:
.آب
.سیمان
.سنگدانه
.میلگرد
.مفصل
بتن اکسپوز
بتن اکسپوز یکی از انواع قطعات بتنی است که سطح آن بسیار صاف و صیقلی است. عاین قطعات از کیفیت بسیار بالایی برخوردارند و عموما در مواردی کاربرد دارند که نیاز به پوشش نمای ساختمان با مصالح دیگری نباشد. قطعات بتن اکسپوز پیش ساخته در ابعاد و اندازه های مختلف تولید می شوند.
لوله های بتن مسلح
لوله های بتنی که به طور پیش ساخته تولید می شوند، به منظور کنترل و انتقال فاضلاب و آب باران می باشد. این لوله ها به طور کلی در دو نوع تولید می شوند:
• لوله بتنی ساده
• لوله بتنی مسلح
لوله های بتنی ساده شامل آب، سیمان و سنگدانه بوده و فاقد آرماتور فلزی هستند. این لوله ها مقاومت بالایی دارند و از آن ها در مواردی که نیاز به کششی بالایی نباشد، استفاده می شود.
لوله های بتنی مسلح با اختلاط سیمان، آب، سنگدانه ها و میلگرد تولید می شوند. به همین جهت از مقاومت بالایی برخوردار هستند. همچنین در تولید لوله های بتنی مسلح از سیم فولادی، شبکه جوشی فولادی، علاوه بر میلگرد نیز استفاده می شود. این لوله ها در ابعاد، اندازه ها و اقطار مختلفی بر اساس نوع نیاز و مصرف تولید می شوند.
نحوه تولید لوله بتن مسلح
سگمنت بتنی
به طور کلی به پوشش ها و اجزای جدا کننده که از بتن و به صورت پیش ساخته تشکیل می شوند، سگمنت گفته می شود سگمنت ها که در اندازه و ابعاد مختلفی تولید می شوند، قطعاتی هستند که مانند پازل به یک دیگر متصل شده و سپس یک رینگ یا حلقه در ابعاد مختلف را تشکیل می دهند سگمنت های پیش ساخته از نوع بتن مسلح بوده و مقاومت بالایی دارند. به طور کلی از انواع سگمنت های بتنی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1. سگمنت بتنی تونلی برای ساخت انواع تونل های زیر زمینی، تونل آب، تونل فاضلاب، تونل راه آهن و غیره استفاده می شود.
2. سگمنت عرشه پل برای ساخت عرشه پل های مختلف کاربرد دارد.
3. سگمنت سیلو و کانال های ایستاده نیز، به منظور ساخت و تولید انواع سیلو ها و کانال های ایستاده بتنی مورد استفاده واقع می شود.
سگمنت های بتنی پیش ساخته، در فرم های مختلف دایره ای، بیضوی، نیم دایره، نعل اسبی و غیره به خصوص در ساخت تونل ها، تولید و مورد استفاده قرار می گیرند.
کفپوش
کفپوش های بتنی درموارد زیر کاربرد دارند:
.کف سازی معابر شهری
.پارک ها
.پیاده رو ها
.حیاط منازل و غیره.
کفپوش های بتنی از یکپارچی بالایی برخوردار بوده و در مقابل عوامل جوی مقاومت بسیار بالایی دارند.
کول چاه
استفاده از این کول ها در ابعاد و قطر های متفاوتی تولید می شوند، برای افزایش ایمنی در حفر چاه های آب و فاضلاب و یا حفر تونل های زیر زمینی ضروری می باشد. کول بتنی، از ریزش خاک و رانش دیوار به درون چاه، خصوصا چاه های عمیق جلوگیری می کند.
همچنین ذکر این نکته ضروری است که از کول های بتنی در مواردی برای زیبا سازی فضاهای شهری، به عنوان گلدان نیز استفاده می شود.
بلوک سقفی
بلوک های سقفی، بیشتر به منظور ساخت و تولید سقف تیرچه بلوک کاربرد دارند و در واقع فاصله ی بین دو تیرچه در سقف را پوشش می دهند.
مهم ترین مزایای ویژه ای که دارند عبارتند از:
.غیر قابل اشتعال بودن و مقاومت در برابر آتش
.دوام و مقاومت بالا
.عایق رطوبتی
.قابلیت اتصال انواع چراغ و لوستر ها.
بلوک دیواری بتنی
کاهش وزن ساختمان و سرعت اجرای پروژه، نیاز به استفاده از انواع بلوک های پیش ساخته بتنی را برای ما روشن می کند. بلوک های دیواری بتنی یا بلوک های سیمانی که به طور کلی از اختلاط آب، سیمان و سنگدانه ها تولید می شود، به منظور پارتیشن بندی دیوار های داخلی انواع ساختمان ها استفاده می شود.
این بلوک ها در ابعاد و اندازه های مختلفی تولید می شوند. و قیمت و هزینه پایین تری دارد. بلوک های دیواری بتونی به طور کلی در دو نوع زیر تولید می شوند:
• بلوک بتنی AAC یا اتوکلاو شده.
• بلوک بتنی CLC یا غیر اتوکلاوی.
قطعات دکوراتیو بتنی
قطعات دکوراتیو در زیبا سازی فضاهای شهری و غیر شهری کاربرد دارد. این قطعات با مقاومت بالا برای ساخت سازه های دکوراتیو مختلفی کاربرد دارند که عبارتند از:
.استفاده در نمای ساختمان های مختلف با عنوان پنل های دکوراتیو
.المان ها شهری
.مبلمان شهری
.مجسمه های میادین
.مجسمه های دکوری (در ابعاد مختلف) و غیره.
مبلمان بتنی
مبلمان بتنی که کاربرد گسترده ای در طراحی فضاهای شهری دارند و در انواع طرح و اندازه های متفاوت تولید می شوند. به طور کلی با روشن شدن مزایا، خواص ویژه ی بتن، به خصوص مقاومت بالا، استفاده از بتن برای ساخت میز ها، نیمکت، صندلی، کانتر و غیره به جای متریال معمول (چوب، فلز، پلاستیک و غیره) گسترش پیدا کرد.
تراورس بتنی
تراورس یا ریل بند یکی از قطعات بتنی می باشد که به عنوان تکیه گاه، در خطوط ریلی راه آهن و به منظور انتقال بار به زمین مورد استفاده قرار می گیرد.و به صورت پیش ساخته، در کارخانه ها تولید می شوند. و از مقاومت کششی و فشاری بسیار بالایی برخوردار می باشند. تراورس های بتنی در دو نوع تولید می شوند که عبارتند از:
• تراورس تک بلوکی
• تراورس دو بلوکی.
فلاور باکس بتنی
فلاور باکس یا گلدان بتنی پیش ساخته در مناطق شیب دار و مسطح برای کاشت انواع گل و گیاه مرسوم می باشد گلدان های بتنی در انواع طرح ها و اندازه های مختلف تولید شده و برای نصب در معابر مختلف شهری مناسبند.
پنلهای GFRC
پنل های جی اف آر سی که یکی از جدید و مدرن ترین تکنولوژی های قطعات بتنی در جهان می باشد، برای زیبا و نما سازی ساختمان های مختلف کاربرد دارند. و در طرح ها و اندازه های مختلفی تولید می شوند. این پنل ها به طور کلی دارای خواص و ویژگی های زیر می باشند:
.مقاومت و کیفیت بالا
.دوام بالا در برابر عواما مختلف محیطی
.ایمنی بالا (به خصوص در موارد نصب در ارتفاعات)
.تنوع در شکل، اندازه و رنگ
.قابلیت اجرا در محور های متفاوت افقی، عمودی و غیره
.امکان استفاده از طرح های تزئینی
.سبک بودن و ظرافت بالا
موزاییک
موزاییک های بتنی از انواع کفپوش ها می باشد. و بصورت پیش ساخته، در ابعاد، اشکال، اندازه ها و طرح های مختلفی قالب ریزی و تولید می شوند. که انواع مختلفی دارند که برای مصارف مختلفی استفاده می شوند. این مصارف عبارتند از:
.کف سازی حیاط منازل
.محوطه ی ویلا
.و طراحی مسیر درسترسی در باغات
.محوطه ها مختلف
.پیاده رو ها و معابر مختلف شهری
.بام ها
. پارکینگ ها و غیره.
ویژگیها ی موزاییک بتنی
.سرعت نصب و اجرا
.سهولت نصب
.وزن سبک
.زیبایی و تنوع در رنگ و طرح
.دوام بالا
.مقاومت بالا در برابر عوامل خورنده و اسید ها
.مقاومت در برابر نفوذ آّب
معایب
.در برخی موارد، سنگین بودن، حمل و نقل و نصب آن ها را با مشکل روبه رو می کند.
.همچنین نگه داری و انتقال آنها، نیازمند رعایت برخی الزامات می باشد، که در صورت عدم توجه، کیفیت این قطعات تهدید می شود.
.نصب بیشتر، نیاز به تخصص داشته و باید توسط پرسنل متخصص نصب شوند.
.برخی از قطعات بتونی تکنولوژی های خاصی در تولید آنها بکار گرفته شده است. و قیمت و هزینه ی بالایی دارند.
استاندارد ها
استفاده و به کار گیری انواع قطعات پیش ساخته در طراحی و تولید انواع سازه و ساختمان های در حال توسعه می باشد، همچنین با توجه به مزایای ویژه ی قطعات پیش ساخته که قبلا به آن اشاره شد بکارگیری الزامات و استاندارد های ملی و جهانی در مراحل مختلف اختلاط، قالب ریزی و تولید ضروری میباشد.
استانداردهای تولید قطعات بتونی پیش ساخته به شرح زیر میباشد:
.استاندارد شماره DIN 4032 و DIN 4035
.شماره ASTM C 14
.استاندارد شماره ASTM C 76
.استاندارد شماره ASTM C 506 ،ASTM 655 ،ASTM C 443
منابع و ماخذ
نشریه ی شماره 388
استاندارد شماره DIN 4032 و DIN 4035
https://www.hemmerlein-sichtbeton.de/en/leistungen/betonfertigteile/
https://fehrgroup.com/en/precast-wall/classic/
https://irconcrete.com/
گردآوری: جهاد بتن
بدون دیدگاه