همایش بتن

همایش بتن

همایش بتن _ بیستمین همایش روز بتن و چهاردهمین کنفرانس ملی بتن در تاریخ ۱۶ مهر ۱۴۰۱ توسط مرکز تحقیقات راه، مسکن برگزار گردید.

و با حضور مسئولان ارشد مرکز تحقیقات راه، مسکن و بیستمین همایش شهرسازی و فعالان بخش خصوصی در سالن پاکدامن مرکز تحقیقات آغاز به کار کرد.

بتن و توسعه پایدار

روز 16مهرماه هر سال به عنوان روز بتن نام گذاری شده، که به همین مناسبت همچون سالهای گذشته همایش روز بتن و توسط انجمن بتن ایران و با همکاری وزارت راه و شهرسازی، وزارت کشور، مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، وزارت نیرو، سازمان بنادر و دریانوردی، سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران، دانشگاه آزاد اسلامی و جمع کثیری از  نهادهای عمومی و شرکتهای خصوصی مرتبط با صنعت بتن کشور برگزار شد.

چهاردهمین کنفرانس روز ملی بتن با موضوع ” بتن و توسعه پایدار” و با برنامه های متنوعی از قبیل سخنرانی های علمی، معرفی برترین پروژه های بتنی و مجریان آنها، معرفی برگزیدگان مسابقات دانشجویی سراسر کشور، کارگاههای آموزشی و نمایشگاه تخصصی جانبی به مناسبت بیستمین سال با شعار” 20 سال ترویج و ارتقاء دانش فنی بتن ” در  محل مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی شد.

محورهای کنفرانس

1- تحلیل و طراحی سازه های بتنی

2- تعمیر و تقویت و بهسازی سازه های بتنی

3-تکنولوژی بتن

4-دوام و پایائی بتن و سازه های بتنی

5-افزودنی های بتن و مواد کمکی مرتبط با بتن و سازه های بتنی

6-اجرای سازه های بتنی (انبوه سازی. صنعتی سازی. پیش ساختگی ساخت بتن. حمل بتن. تراکم. عمل آوری بتن

7-بتن و محیط زیست (توسعه پایدار)

8- مدیریت اجرای سازه های بتنی و مدیریت دانش (مستندسازی)و آموزش مهندسی درزمینه بتن و سازه های بتنی.

سخنران ها

همایش روز بتن با سخنرانی معاون آموزش و توسعه فناوری مرکز تحقیقات راه، افتتاح شد.

مهران غلامی معاون آموزش و توسعه فناوری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ضمن اشاره اجمالی به آخرین دستاوردهای مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در حوزه ارتقای فناوری‌های بتن، برنامه‌ها و اقدامات این مرکز را در جهت ارتقای سطح مصالح ساختمانی خصوصا بتن در کشور را با بهره‌مندی مضاعف از خدمات شرکت‌های دانش‌بنیان، تشریح کرد.

وی ادامه داد: مرکز تحقیقات گذشته از فعالیت‌هایی که در زمینه تدوین ضوابط و مقررات و گواهینامه‌های فنی که به محصولات و مواد مختلف اعطا می‌کند، طی سال‌های گذشته با همکاری شهرداری در زمینه محدودیت‌های ترافیکی که برای حمل و نقل بتن با میکسرها دارد همکاری داشته و این همکاری نتایج خوبی را به همراه داشته است. همچنین این مرکز در زمینه دوام حفاظ‌های بتنی (نیوجرسی) و اعطای گواهینامه به این دسته از محصولات اقدامات مهم و تاثیرگذاری را به انجام رسانده است به نحوی که کیفیت آنها در چند سال اخیر به ارتقای زیادی پیدا کرده است.

 نکته قابل توجه در زمینه بتن بکارگیری علوم و دانش به روز دنیا است.

در این گردهمایی دکتر شکرچی زاده رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی عنوان کرد:  در روز ملی بتن با اجرای این مراسم میخواستیم همه کنشگران حوزه صنعت بتن را کنار هم داشته باشیم.

و باید بگویم مصرف بتن بسیار گسترده است. با توجه به اهمیت ساخت و ساز شهری که دارد جان شهروندان را میتواند بتن

بی استاندارد به خطر بیندازد. پس چگونه بتوانیم کیفیت را ارتقا دهیم. قطعاً نقش مصالح مورد نیاز بسیار مهم است مواد اولیه، آزمایشگاه، وزارت صمت و سازمان های مختلف در این امر بسیار مهم هستند. همچنین مهندسین ناظر نقش بسیار موثری در این امر دارند.

باید بتوانیم برنامه ریزی خوبی داشته باشیم که نقش محوری در این صنعت ایجاد کنیم.

موضوع مهم دیگر محیط زیست

موضوع مهم دیگر محیط زیست است که سیمان و بتن از محصولات پرمصرف می باشند و آثار زیادی در این امر دارند. سیمان آمیخته که ما ظرفیت خوبی در کشور داریم می‌تواند مشکلات آن را کاهش دهد.

اگر امروز ۱۰۰ میلیون متر مکعب بتن آماده در کشور استفاده می شود میزان سیمان آمیخته آن بسیار کم است که باید حتماً این موضوع بررسی شود.

در ادامه این مراسم دکتر شکیب رئیس سازمان نظام مهندسی کشور نیز گفت: سازمان نظام مهندسی در ۳۱ استان حضور دارد و ۶۰۰ هزار عضو این سازمان هستند که عمدتا طراح، ناظر و مجری هستند به عبارتی ساخت ساختمان های شهری و روستایی با طراحی، اجرا و نظارت سازمان انجام می‌شود.

البته عناصر زیادی در ساخت وجود دارد که سازمان یکی از آنهاست و اگر بخواهیم نتیجه کار خوب باشد باید همه آنها کنار هم کار کنند.

وی ادامه داد: در سال‌های گذشته وضعیت بهتری پیدا کردیم ولی قطعاً ما راضی نیستیم و به دنبال ایجاد تحول هستیم سازمان در دوران جدید رویکرد ارتقای کیفیت دارد. در رویکرد جدید به دنبال سرمایه گذاران، بهره‌برداران و مالکانی هستیم که ترغیب شان کنیم در کنارمان باشند که ارزش افزوده برای سازه خود ایجاد کنند.

پر کاربردترین مصالح ساختمانی

بتن یکی از پر کاربردترین مصالح ساختمانی است و زمانی می توانیم به مقاومت لازم برسیم که از انواع مصالح ساختمانی به خوبی استفاده و آماده کرده باشیم و توسط مهندس ناظر کنترل های مناسب نیز انجام شده باشد.

دکتر شکیب ادامه داد: ما نباید به مهندسان، مجریان و ناظرها اکتفا کنیم و البته که آیین‌نامه‌ها نیاز به بازنگری اساسی دارند و بحث های زلزله و مقاوم سازی بسیار مهم است و حاکمیت باید به دنبال بازنگری مقررات باشد.

پیشنهاد ما این است که تحول در مقررات ملی ساختمان باید انجام شود و علاوه بر ایمنی جانی مسائل اقتصادی نیز باید تامین شود. و دستگاه های دیگر که در چرخه ساخت و ساز هستند باید به وظایف خود به خوبی عمل کنند.

البته قانون نظام مهندسی در حال اصلاح است و باید کنترل توسط دستگاه حاکمیت انجام شود و همه مسئولیت با سازمان نباشد و به آن برسیم که ساختمانهای خوب با کیفیت داشته باشیم.

مشاور وزیر صمت

دکتر پروین پور مشاور وزیر صمت نیز گفت: در این برنامه ها مهمتر از اجرای برنامه پیگیری آن است که باید دنبال شود و تعاملات ما نیز باید بیشتر باشد که به نتایج خوبی برسیم اما متاسفانه برای صنایع و دارایی‌های کشور دلمون نمی سوزد و وقتی کمبود و بحران ایجاد می‌شود به خودمان می آییم. در مورد بحث بتن و سیمان نیز همین طور است.

ما باید کمک کنیم تعهد ملی را تقویت کنیم فعالین بخشهای مختلف باید راهکار بیابند و به مسئولین فشار بیاورند تا از دارایی هایمان بهتر استفاده کنیم.

صنعت بتن

صنعت بتن یکی از صنایع استراتژیکی کشور است. ما بسیاری از زیرساخت های فنی و عمرانی را داریم که انجام نشده است و از طرفی ما بازار بزرگی اطراف کشور خودمان داریم. ما می توانیم کالاها و خدمات خود را به آنها ارائه کنیم. این صنعت خیلی جای کار دارد ما به عنوان وزارت صمت تشویق برای انجام این موارد و همچنین اقتصادی کردن و بعد قاعده گذاری را مد نظر داریم.

حتماً باید بین بتن و بتن آماده تفکیک قائل شویم

در زمان زلزله ما نگران برج میلاد و یا سدهای کشور نیستیم بلکه نگران ساختمان هایی که در آن زندگی میکنیم هستیم.

بتن آماده محصول فاسد شدنی است. و باید تردد برای حمل آن آزاد شود. باید جلسات کارشناسی مرتب انجام گیرد که تصمیم سازی توسط تشکل های صنفی و تصمیم‌گیری توسط دولت صورت گیرد.

در روز ملی بتن این جلسه نقطه اوج در ۲۰ سال گذشته است که می بایست به نتیجه مطلوب برسیم.

دبیر انجمن صنفی بتن

در ادامه مراسم آقای رئیسی دبیر انجمن صنفی بتن گفت: برای ارتقای کیفیت بتن آماده که چرا بعد از ۲۰ سال به آن نرسیده ایم تاکید کرد مهمترین عوامل آن ابتدا عدم آگاهی است که واقعاً چقدر و چند درصد جامعه از اهمیت بتن آماده آگاهی دارند و در ایمنی چقدر تاثیر گذار است و دوم اینکه انشقاق بین علم و صنعت وجود دارد بین دانشگاه و تولیدکننده فاصله وجود دارد بسیاری از گردهمایی کارکنان و پرسنل انجام می‌شود ولی هیچ وقت به تولیدکننده منتقل نمی شود.

معضلات کارخانجات چه هستند. و چرا آن کارخانه و حاضرند بتنی تولید کنند که کیفیت ندارد. آیا مصالح خود را توانستند تهیه کنند یا قیمت بتن آماده و فروش آنها سود کافی دارد. یا ماشین آلات خود را بروز رسانی کرده‌اند. آیا وام های مناسبی توانستند بگیرند. نظارت کافی نیز وجود ندارد.

البته باید تاکید کنم با همه این اوصاف خواسته آنها این است که بتن با کیفیت بالا تولید کنند.

سیمان و بتن

تعامل بین صنعت سیمان و بتن نیازمند درک متقابل شرایط هر کدام از این دو می باشد. ضرورت مصرف سیمان آمیخته که یکی از راهکارهای کلیدی است. و بحث دوام جدی عمر را دارد.

بیستمین همایش بتن پس از ٣ سال تأخیر به علت شیوع ویروس کرونا، به صورت حضوری و با حضور مقامات کشوری آغاز به کار کرد.

و در ٢٠ مهرماه سال جاری به کار خود پایان داد.

گرداوری

. روابط عمومی شرکت جهاد بتن

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید